Lenker

Det finnes et fantastisk mangfold av inspirasjonskilder, både på nett og analogt. Her er noen jeg har hatt stor glede og nytte av:

lauvtrelogo

 

Foreningen norske lauvtrebruk er en bransjeorganisasjon for bedrifter som arbeider med løvtre, men har nettsider som kan være nyttige for alle interesserte. Visste du at et hurtigvokst løvtre gir den beste kvaliteten på tømmeret? Dette er motsatt av bartrær, som bør vokse langsomt for å gi god kvalitet.  Dette, og det faktum at vi beveger oss mot et varmere klima her i nord, burde få flere skogeiere til å plante løvtrær!

 

fine-woodworking-issue-234-cover_lg

 

Fine Woodworking er et amerikansk magasin for møbelsnekkere, med et høyt ambisjonsnivå . Godt illustrerte prosjektbeskrivelser og tester av verktøy o.a. Mange «insidertips» og gallerier av lesernes egne arbeider.  Kan fåes i abonnement som pdf, eller i papirutgave.

bw35.webcover

 

British Woodworking Magazine er et engelsk blad som ikke har tatt til nett på samme måte som sin amerikanske fetter. Litt usikker på om de sender papirutgaven til Norge, men du kan abonnere elektronisk. Alternativer er The Woodworker og Good Woodworking Magazine.

images

 

The Woodwright’s shop er et amerikansk gjør-det-selv-show som har tikket og gått siden 1979 (!) med samme programleder, den smått legendariske Roy Underhill. Det har en svært pragmatisk tilnærming til tradisjonell møbelsnekring, men er underholdende og interessant, ofte med dyktige gjester i studio (som er et rustikt stykke americana i seg sjøl).